Logo

Evenementen in Brussel

Evenementen in Brussel

Brussel is niet zomaar een stad, of zomaar een hoofdstad. Het is een stad met een ademende dynamiek, met levende geschiedenis en met een bijzonder levendig nachtleven waarbij er gefeest kan worden tot in de late uurtjes. Maar ook overdag is er genoeg te doen. Wat voor evenementen zijn er op het moment dat je niet langs de vele musea in de stad wilt gaan?

Brussel Jazz Marathon

Een bekend evenement is de Brussel Jazz Marathon. Dit evenement duurt maar liefst drie dagen en op die dagen zijn er ruim 160 concerten die je gratis kunt bezoeken en waar meer dan 450 muzikanten voor je op zullen treden. Podia vind je onder andere op de Grote Markt, de Zavel en de pleinen in Brussel. Het evenement gaat door tot in de nachten, waarbij er verschillende programma’s aangepast zijn in de lokale horeca zodat je zeker weet dat je direct naar bed kunt wanneer je terug thuis komt, of in het hotel. De naam van het festival is wat misleidend overigens, naast Jazz zijn er ook veel andere muziekstijlen te vinden!

belgium6

Brussel Summer Festival

Ben je op zoek naar een feestje om de zomer nog net even wat warmer te maken, dan is het Brussel Summer Festival een hoogtepunt. De Kunstberg stroomt tijdens dit festival vol met de grote namen uit België, maar ook internationale artiesten komen jaarlijks naar dit festival om er nog wat meer energie in te pompen. Hier vind je de grote namen, de kleinere soloartiesten, en vooral heel veel mensen die zin hebben om er een leuk feestje van te maken. Wees er zeker van dat je op tijd een hotelkamer boekt, want het is een gewild festival waarbij mensen graag in het voren gaan plannen om zeker te zijn van een plek!

Belgian Beer Weekend

Brussel, België en Bier. Het kan geen toeval zijn dat deze drie allemaal met een B beginnen en culmineren op het Belgian Beer Weekend. Ook dit is een aanrader voor de mensen die de sfeer in Brussel willen proeven. Tijdens dit evenement gaan de lokale kroegen en brouwerijen helemaal los om jou kennis te laten maken met de meest unieke en Belgische bieren. Je kunt helemaal gratis naar het evenement toe, maar het bier moet helaas wel gewoon betaald worden. Gelukkig werkt dit met een systeem met muntjes zodat je je geen zorgen hoeft te maken om het wisselgeld. Maak vooral kennis met de namen die je helemaal niet kent, de kleinere brouwerijen staan er speciaal voor je klaar en dat kan wel eens de enige kans ooit zijn die je hebt om hun bier te proberen.

Het Bloementapijt

Sommige dingen moet je gezien hebben om te kunnen begrijpen. Het Bloementapijt is daar een goed voorbeeld van. Elk jaar wordt er een Bloementapijt over de grote markt gelegd, een precieze klus want de bloemen moeten precies goed geschikt zijn om het patroon duidelijk te maken. De thema’s zijn doorgaans verweven met de stad Brussel en de kranten hebben het hier wekenlang over, dus zorg dat je het niet mist!


designedinbrussels.be Proudly powered by WordPress